BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudják hova tenni a lázadók a holttesteket a lezuhant gépről

A donyecki felkelők által uralt területről lőtték le a tegnap lezuhant maláj utasszállító repülőt. Ezt állítja legalábbis a Pentagon egy, a CNN-nek név nélkül nyialtkozó munkatársa. Azt is hangsúlyozta, hogy nem Oroszországból lőtték le a gépet.

Eközben úgy tudni, hogy a szeparatisták megadták az engedélyt, hogy Harkivba szállítsák a holttesteket - azt a várost már az ukrán kormányerők ellenőrzik. A döntés mögött az is állhat, hogy nem tudják már hova tenni a holttesteket, és félő, hogy másképp azok a nyári hőségben a szokásosnál is gyorsabban elkezdenének bomlani.

Közben megtalálták a repülőgép feketedobozait is a roncsok között, de még négy ember személyazonossságát nem sikerült megállapítani.

A maláj légitársaság közleménye szerint előre engedélyezett légi útvonalon haladtak. A repülési tervben 35 ezer láb magasan terveztek végigutazni Ukrajna felett, az ukrán kormány pedig 33 ezer láb magasságú repülésre adott nekik engedélyt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.