BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerbia nem alkalmaz szankciókat Oroszország ellen

Szerbia elnöke, Tomislav Nikolic megerősítette, hogy az országa sohasem fog szankciókat alkalmazni Oroszországgal szemben. "Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását, ám távol marad bármilyen szankcióktól Oroszországgal szemben" - jelentette ki a szerb államfő Belgrádban, amikor találkozott Alekszej Meskov orosz külügyminiszter-helyettessel.

A szerb államfő kancellári hivatala szerint Nikolic és Meskov megelégedéssel nyugtázta a Szerbia és Oroszország között fennálló kitűnő kapcsolatokat. Jó lehetőségek kínálkoznak az együttműködés bővítésére, többek között a gazdaság területén is. Meskov Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel is tanácskozott.

Pozitívan értékelték a szerb-orosz kapcsolatokat, és több olyan kérdést tárgyaltak meg, amelyek az együttmüködés fejlesztésére vonatkoznak. Utaltak Szerbia és Oroszország azon készségére, hogy párbeszédet folytssanak a két felet kölcsönösen érintő kérdésekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.