BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz határsértőt fogtak el Csongrád a magyar-román-szerb határon

Több száz határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrád megye déli határszakaszán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

A rendőrség a román társszervekkel és a polgárőrökkel együttműködve 261 határsértőt, köztük 47 gyermeket fogtak el az elmúlt három napban. A legtöbben Mórahalom, Ásotthalom és Röszke térségében próbálkoztak illegálisan bejutni a schengeni térségbe.

Röszke külterületén rendőrkézre került egy kubai állampolgárságú embercsempész is, aki szerbiai honosságú személyautóban két honfitársát  szállította. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 39 éves férfivel szemben. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.