BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradnak az oroszok elleni szankciók

Nem várható, hogy az EU a közeljövőben enyhítse az Oroszország elleni szankciókat – közölte az uniós külügyminiszterek luxembourgi ülésén a dán és a litván tárcavezető.

Martin Lidegaard és Linas Linkevicius jelezték: mivel nem enyhült a feszültség az ukrán–orosz konfliktusban, aligha várható változtatás.

Korábban az volt a terv, hogy az EU-tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozóján tárgyalnak a büntetőintézkedések fenntartásáról, szélesítéséről vagy akár enyhítéséről.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma reggel arról beszélt: elhúzódó feszültségre számít Moszkva és Washington kapcsolataiban is. A kormányzó Egységes Oroszország párt moszkvai rendezvényén tartott előadáson ugyanakkor leszögezte, hogy nincs más ésszerű alternatíva, mint a kapcsolatok javítása Oroszország és az Egyesült Államok, valamint az Európai Unió között. Az ukrán válság eltart egy ideig, és mindenkinek az erőfeszítések egyesítésére kell gondolnia, nem az egyoldalú szankciókra – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.