BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tállai: többé senkinek nem kell félnie, hogy elvész a magánnyugdíj-pénze

Az államtitkár megindokolta, miért veheti el a kormány a megmaradt magánmegtakarításokat is.

A kormány senkit nem vert át, az történt, hogy visszaadta az embereknek a biztonságot, nem kell attól tartaniuk, hogy a magánnyugdíj-pénztárba befektetett pénzük elveszik - mondta a Parlamentben ma reggel napirend előtt Tállai András. ANemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára. a jobbikos Volner János felszólalására válaszolt. Volner arról beszélt, hogy a Fidesz 2010-es választási kampányban azt ígérte, megvédi a nyugdíjakat, de az kimaradt, hogy a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítására készülnek. Mint mondta, a kormányhoz 3000 milliárd forint, a GDP 10 százaléka folyt be, de ezt az összeget felélték az elmúlt négy évben. Miért verték át az embereket? Miért nem hozták létre az egyéni számlavezetési rendszert, ami garantálta volna, hogy megmaradnak az egyéni befizetések? - kérdezte.
   
A napirend előtti felszólalások közt nem csak erre kaphattuk fel a fejünket: a KDNP-s Simicskó István levezette, hogy a családok miatt kell stadionokat építeni. Szerinte a család megerősítését nemcsak anyagi támogatással lehet megtenni, hanem a sport eszközrendszerével is. A célok között jelölte meg, hogy minden gyermek sportoljon, hogy minél több sportversenyt hozzanak Magyarországra. Ehhez pedig a kormánynak sportlétesítményeket kell építeni.

A fideszes Németh Szilárd István Simon Gábort választotta napirend előttije témájának: az MSZP volt elnökhelyetteséről elmondta, mintegy 240 millió forintot helyezett el ausztriai bankszámlákon, ezt vagyonnyilatkozataiban nem tüntette fel, ezért okirat-hamisítást követett el. Mint mondta, 100 millió forintos nagyságrendű adó meg nem fizetése miatt remény volt arra, hogy "be lehet kaszlizni". De október végén adóhátralékként 128 millió forintot fizetett meg, biztosan nem a külföldi számlákon zárolt összegből - tette hozzá. A kormánypárti politikus szerint Simon Gábor ezzel elismerte, az eltitkolt vagyon az övé, és az is bebizonyosodott, az egész baloldal hazudott, ezért az embereknek válaszokkal tartoznak.

Szél Bernadett (LMP) megemlékezett arról, hogy ez a nap a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja is. A Baranya megyei rendőrség által készített prevenciós videókat kifogásolva tragikusnak nevezte, hogy még mindig a nőket tartják felelősnek azért, ha bűncselekmény áldozataivá válnak, a videókban szó sincs az elkövetők felelősségéről. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára visszautasította azt, hogy akár a rendőrség, akár bármely más hatóság az erőszak áldozatává vált nőket hibáztatná a velük történt tragédia miatt, igaz, azt a vitatott adatot azért hozzátette, hogy aki alhokolt iszik, az nagyobb eséllyel válik áldozattá.

Teleki László (MSZP) szerint a kormány a jövő évi költségvetésben újabb háborút indít a szegények és a tanulni vágyók ellen. Az analfalbéták országát építi a kormány, mert a tanulatlanokat könnyebb kizsákmányolni - értékelte. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint ha volt olyan párt, amely arra törekedett, hogy segélyezéssel tartsa függőségben az embereket és ebből a választások előtt előnyt szerezzen, az az MSZP volt. A Fidesz-KDNP célkitűzése ezzel szemben áll: mindenki aki képes, dolgozzon - tette hozzá.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.