BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikai nyomás alá helyezhetik Magyarországot

Az Egyesült Államok nyomást gyakorol az Oroszország elleni szankciókat ellenző európai államokra - közölte Victoria Nuland amerikai helyettes külügyi államtitkár egy szenátusi meghallgatáson. Magyarország, Ciprus és Görögország kerülhet a célkeresztbe.

Az európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettes arról beszélt az amerikai szenátus külügyi bizottsága előtt, hogy az említett európai államokkal továbbra is kétoldalú tárgyalásokat fognak folytatni ezekről a kérdésekről.

"A következő napokban és hetekben újabb látogatásokat fogok tenni néhányba ezen országok közül" - jelentette ki Victoria Nuland.

Az államtitkár-helyettes emellett hangsúlyozta, hogy "ezen országok egyes, a nyilvánosság előtt hangoztatott aggodalmak dacára megszavazták a korlátozásokat az Európai Unió Tanácsában".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.