BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi bejelentette: öt NB I-es klub nem indulhat jövőre, 12 csapatos bajnokság lehet

Öt NB I-es csapat nem kapta meg a következő bajnokságra a licenszet - jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök. Nem indulhat a következő bajnokságban a Győr, a Pécs, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pápa. Ha a két kieső mellett még két csapat nem indulhat a licensz miatt, akkor 14 csapattal indul a következő bajnokság. Ha csak egy csapat nem indulhat, akkor feltöltik a létszámot 16-ra. Ha azonban a két kieső csapat mellett 4 nem kapja meg a licenszet, akkor már a következő bajnokságtól 12 csapattal indul az NB I. (A kérdés valójában az, hogy a Pápa kiesik-e, vagy a licenszének elvesztése miatt nem indulhat, minden más ennek a fényében dől el.) Az NB II-es licenszet nem kapja meg a Putnok - ennek legjobban Seszták Miklós miniszter kedvence, a Kisvárda örülhet, ami így gyakorlatilag ellenfél nélkül jut fel az NB III Keleti csoportjából, akkor is, ha a Putnok megelőzné.

Az NB I-ben a létszámot legkésőbb a 2017/18-as bajnokságra 12 csapatosra csökkentik, erről már korábban döntöttek. Az NB I-es csapatokat működtető gazdasági társaságok anyagi helyzete még nem stabil - mondta az MLSZ-elnök. Ilyenkor szerinte a költségcsökkentés vagy a bevételnövelés lehet az út, ám a klubok költségvetésében már így is Európa hátsó negyedébe tartozunk, nem marad más racionális célkitűzés tehát, mint az egy klubra eső bevételek növelése. Így a sportfogadási jogdíjbevételek nagyobb részét a kluboknak adná az MLSZ, ennek a felhasználását pedig egy sokkal szigorúbb rendszerrel ellenőriznék.

Szintén célkitűzés a hazai nevelésű játékosok számának növelése. Eközben azonban a klubok sok pénzt adnak olyan játékosoknak, akik alig, vagy egyáltalán nem játszanak - mondta Csányi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.