BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A külföldön dolgozókat szidta a román miniszter, lemondott

Lemondott Ioan Rus román közlekedési miniszter, aki egy televíziós műsorban sértő kijelentést tett a külföldön dolgozó románokra.

Ioan Rus ma nyújtotta be lemondását Victor Ponta miniszterelnöknek, aki elfogadta azt, és a jövő hétre ígérte Rus utódának megnevezését.

A szociáldemokrata politikus Románia több kormányának is tagja volt már. Egy televíziós műsorban a külföldön dolgozó románokról kijelentette: azért a pénzért, amit keresnek, azzal fizetnek, hogy otthon maradt gyermekeik csavargók, feleségük prostituáltak lesznek. Ezzel arra utalt, hogy a külföldön munkát vállalók sokszor magukra hagyják családjukat.

Rus a lemondása előtt közleményben kért elnézést mindazoktól, akiket megsértett. Közölte, hogy ez nem állt szándékában, pusztán fel akarta hívni a figyelmet arra a súlyos helyzetre, amellyel nagyon sok román család szembesül: a családi közösségek szétzilálódásával. Rus szerint ő csak együttérzését fejezte ki azok iránt, akik ebben a helyzetben vannak, és szerinte túl nagy árat fizetnek a külföldi munkavállalásért.

Mintegy 3 millió román dolgozik külföldön a 19 milliós összlakosságból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.