BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vicclap álhírét vette komolyan a letartóztatott FIFA-vezető

Az Egyesült Államok azért szállt rá a FIFA vezetőire, hogy az USA rendezhessen foci vb-t - állítja Jack Warner, az észak-és közép-amerikai labdarúgó-szövetség letartóztatott elnöke. Warner, a FIFA volt alelnöke egy, a Facebookra feltöltött videóüzenetben próbálta tisztára mosni magát, amelyben egy netről kinyomtatott cikket mutat, hogy bizonyítsa, csak a vb-rendezés miatt büntetnék az amerikaiak a FIFA-t.

Szépséghiba a történetben, hogy Warner a híres vicclap, az Onion cikkére hivatkozik, amely nyilvánvalóan álhír. Az elnöknek még az az apró részlet sem tűnt fel, hogy a cikk szerint a nem létező 2015-ös foci-vb rendezői jogát adnák oda az Egyesült Államoknak.

Warner üzenetét törölték a Facebookról néhány órával azután, hogy felkerült.

Igaz, a helyzet nem biztos, hogy annyira vicces, mint amilyennek elsőre látszik: többen is arra hívták fel a figyelmet, hogy a trinidad és tobagói politikában is érdekelt volt FIFA-alelnök olyan embereket próbálhat ezzel manipulálni, akik életükben nem hallottak az Onionról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.