BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmilliárddal drágulhat a határzár

A Népszabadság információi szerint mintegy kétmilliárd forinttal drágíthatja meg az ideiglenes határzár építését, hogy a kormányfő augusztus 31-re előre hozta a munkálatok befejezésének határidejét.

Szerdán a kormány a költségvetési tartalék terhére az eddigi 6,5 milliárdon túl 22,2 milliárd forintot hagyott jóvá a „migrációs probléma kezelésére”. Kerítésépítésben jártas szakemberek szerint egy hónap alatt képtelenség felállítani a 175 kilométeres védművet. De a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium illetékesei optimisták - olvasható a Népszabadság cikkében.

„Úgy döntött a kormány, hogy állnia kell, tehát állni fog” – így hárították el a témával kapcsolatos kérdéseiket belügyi források, még mielőtt a kormányszóvivő bejelentette volna: a kormány 22,2 milliárd forinttal növelheti meg az ideiglenes határzár felépítésére korábban elkülönített 6,5 milliárd forintos keretet. A lap úgy tudja: a pénz nem számít, a kerítésnek állnia kell!

Népszabadság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.