BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár: Orbán szerint nem indokolt az online kasszák kiterjesztése

A kormány a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az illegális bevándorlás. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a jogszabály megváltoztatását kérik ősszel az Országgyűléstől.

Lázár János hangsúlyozta: a legális átlépési pontokon továbbra is nyitva állnak a határok. A tárcavezető tájékoztatása szerint a déli határon novemberre készül el az ideiglenes határzár, ami négy méter magas lesz.

A miniszter azt is hangoztatta: a kormány minden eszközt igénybe vesz, hogy az illegális bevándorlók "ne szállják meg" Magyarországot.

A kormány Szerbiát, Görögországot és Macedóniát is biztonságos országnak tekinti, így vissza fogja ezekbe az országokba toloncolni azokat a bevándorlókat, akiket Németországból vagy Ausztriából küldenek vissza Magyarországra - jelentette ki. A kormány jövő keddi ülésén áttekinti a terrorizmus balkáni megjelenését is - mondta Lázár János.

Csökkenő munkanélküliség

2010-ben a következő tíz évre ígért egymillió új munkahely felét a kormány már teljesítette - jelentette be Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár kiemelte, félmillióval több a munkavállaló, mint öt éve, ennek köszönhetően a munkanélküliség 7,1 százalékra csökkent. Hozzátette, a munkavállalók számának növekedése nem csupán a közfoglalkoztatásból származik.

Online kassza

Nem terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorra. "Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte" - közölte a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint Orbán Viktor kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű. Lázár János egy korábbi kérdésre visszautalva arról is beszámolt, hogy a nemzetgazdasági tárca a kormány elé viszi azt a kérdést, hogy a kaszinók hogyan kapcsolhatók be a online ellenőrzési rendszerbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.