BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katonák és munkanélküliek építik holnap reggeltől a határzárat

Hétfő reggel 6 órától egyszerre 12 helyszínen kezdik el építeni a határzárat a 175 kilométer hosszú magyar–szerb határon - írta a Délmagyar.hu. A tervek szerint a pengés kerítésnek augusztus 31-éig állnia kell, a munkálatokba a katonákon kívül két műszakban 318 regisztrált munkanélkülit is bevonnak. A kormány a határzár felépítésére 29 milliárd forintot különített el.

Az ideiglenes határzárra is vonatkozó törvénycsomag szombaton lépett életbe. Aki a területen szolgálatot teljesítő hivatalos személyek vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve a határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint bírság megfizetésére kötelezhető. Aki a területre illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ott folyó munkát bármilyen módon akadályozza, az 150 ezer forint közigazgatási bírságra kötelezhető.

A Facebookon eközben egy magát önkéntes határvadász egységnek nevező csoport alakult a bevándorlók ellen - eredetileg ma reggelre hirdettek eligazítást. A Délmagyar.hu arról számolt be, hogy ez végül elmaradt, csak négy ember volt ott a meghirdetett helyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.