BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német kormányszóvivő üzent a magyar kormánynak

Magyarországnak be kell tartania a menekültügyi előírásokat, és ezen nem változtat, hogy Németország jelenleg nem küld vissza Magyarországra szíriai menedékkérőket - mondta a német kormányszóvivő Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján elmondta, hogy Peter Altmaier kancelláriaminiszter ma telefonon ismertette a német álláspontot a berlini magyar nagykövettel.

A szóvivő kiemelte, hogy a szíriai menedékkérőkkel kapcsolatos német gyakorlat nem változtat más államok kötelességein, így Magyarországnak is regisztrálnia kell, és "emberhez méltó" módon el kell látnia a területére lépő menedékkérőket, és az uniós szabályoknak megfelelően le kell folytatnia a menedékjogi eljárást.

Martin Schäfer, a Külügyminisztérium szóvivője hozzátette: a viták és a sajtóban megjelenő tudósítások mellett azt is tudomásul kell venni, hogy a lakossághoz viszonyítva Magyarországra érkezik a legtöbb menedékkérő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.