BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elutasították Kubatov tervét a meccsre járás szigorításáról, nem szavaznak róla

Mégsem szavaznak a meccsre járás szabályait átalakító törvénytervezetről ezen a héten.

Levették a sporttörvény módosítását a parlament mai napirendjéről. Ezzel a tervezettel foglalták volna törvénybe, hogy nem kell szurkolói kártyát kérni a meccsre járáshoz, kivéve, ha valamelyik klub ezt kéri, vagy ha egy rendőrségi bizottság úgy dönt. Kubatov Gábor, a Ferencváros fideszes elnöke beadott egy módosítót a javaslathoz, amellyel gyakorlatilag az egész lényege eltűnt volna: nem lehetett volna szurkolói regisztráció nélkül bejutni meccsre.

A Kósa Lajos vezette bizottság a múlt héten leszavazta Kubatov módosítóját, ahogy a kormány képviselője is jelezte a bizottság ülésén, hogy nem támogatja azt.

A törvénytervezetről holnap szavaztak volna a Parlamentben - csakhogy ma a fideszes többség úgy döntött, hogy leveszik a heti napirendről ezt a pontot. Így legközelebb jövő februárban szavazhatnak erről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.