BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A marokkói határt mutatja be mexikóiként Trump kampányfilmje

Menekült- és muszlimellenes videóval indult el a republikánus elnökaspiráns tévékampánya - és a marokkói határt mexikóiként bemutató képekkel.

A muszlimokat ki kell tiltani az Egyesült Államokból, a mexikói határral pedig további falat kell építeni, amit Mexikóval kéne kifizettetni - ezt üzente Donald Trump első tévés kampányvideójában. Nem sokkal azután, hogy a videó adásba került, már ki is derítették: azok a felvételek, amelyek arról szólnak, milyen most a helyzet az amerikai-mexikói határon, valójában Marokkóban készültek.

Trump kampánystábja erre is reagált azóta: mint mondták, a videón valójában azt akarták bemutatni, milyen volna az USA és Mexikó határa, ha nem erősítik meg a védelmét.

Az ingatlanmilliárdos sokáig úgy tervezte, hogy nem is kampányol tévés hirdetésekkel, sokkal jobban megéri olcsóbban használni a közösségi médiát. Most azonban azt mondta, nem szeretne kihagyni semmilyen lehetőséget. A tévés hirdetésekre mintegy kétmillió dollárt tervez elkölteni egyetlen hét alatt az első két előválasztást tartó államban, Iowában és New Hampshire-ben.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Trump simán vezet a republikánus elnökaspiránsok között, közel 39 százalékos a népszerűsége, míg a második helyen álló Ted Cruzt 17, a harmadik Marco Rubiót 11 százalékra mérik, a többi kilenc induló pedig a tíz százalékot sem éri el. Az elsőként választó Iowában (ott február elsején szavaznak) 28-31 arányban le van maradva Cruz mögött, a másodiknak szavazó New Hampshire-ben viszont 27-14-es vezetést mérnek neki. A demokratáknál a felmérésekben vezető Hillary Clinton 5, a második helyen álló Bernie Sanders 7 százalékponttal áll Trump előtt a friss felmérések összesítésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.