BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hetekig maradhat még a magas terrorkészültségi szint Magyarországon

Addig fenntartják Magyarországon a kettes terrorkészültségi fokozatot, amíg nem tisztázódnak a brüsszeli robbantások körülményei.

Addig fenntartják Magyarországon a kettes, vagyis magas terrorkészültségi fokozatot, amíg nem tisztázódnak a brüsszeli robbantások körülményei és az, hogy milyen további szálai lehetnek - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2-nek.

Bakondi György szerint ez a nemzetközi együttműködésben zajló folyamat akár egy-két hétig is eltarthat.

Hozzátette: a helyzet tisztázása után lehet dönteni arról, hogy "a magyar emberek biztonságát szolgáló intézkedéseket" fenn kell tartani, erősíteni kell, vagy a hazai terrorkészültség visszaáll a hármas, közepes fokozatra.

Bakondi György ismét kiemelte: Magyarország konkrét terrorfenyegetettségéről nincs információ.

A kormányfő belbiztonsági főtanácsadója elmondta: a kettes terrorkészültségi fokozat nyomán a forgalmas helyszíneken, a közlekedési csomópontoknál, a repülőtereknél, a paksi atomerőműnél tapasztalható megerősített biztosítás részben az elrettentést szolgálja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.