BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terror Európában: volt már ennél sokkal rosszabb is

Kevesebb, de sokkal látványosabb akciókat hajtanak végre a terroristák Európában, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A sokkoló támadások ellenére is sokkal kevesebb európai halt meg mostanában a terror miatt, mint a közelmúltban.

Húsz év is volt 1970 óta, amikor a terroristák több embert öltek meg Nyugat-Európában, mint tavaly. A Statista gyűjtötte össze az elmúlt évtizedek európai terrortámadásainak adatait, ebből pedig az látszik, hogy hiába a mostani támadások, még így is sokkal nyugodtabb lehet az élet Európában, mint néhány évtizede.

A legtöbb támadás még az 1970-es, 80-as években történt. A legsötétebb év 1988 volt, amikor csak a Lockerbie-merényletben 270-en haltak meg, de 1972 és 1988 között minden évben több európai halt meg terrortámadásokban, mint 2015-ben.

Az elmúlt évek különösen nyugodtak lehettek volna, ha nincs a néhány nagy vérengzés: ebben az évtizedben szinte minden évben nullához közelített a terrortámadások európai áldozatainak száma - a kivételt 2015 jelentette a párizsi támadásokkal, valamint 2011, a norvégiai mészárlás éve. Nagy változás azonban a korábbiakhoz képest, hogy ezúttal már nem sok kisebb támadás folyik, egyenként akár tucatnyi áldozatot is követelve, mint pár évtizede, hanem nagyon kevés, de annál véresebb terroristaakciót láthatunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.