BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akkor utasítják el a magyarok az idegeneket, amikor nincsenek itt

A lakosság 2015 őszén volt a legkevésbé elutasító, holott magyar szempontból ekkor eszkalálódott a válság, azonban januárra 53 százalékos többségbe kerültek az idegengyűlölők.

Tavaly óta 53 százalékra emelkedett az idegengyűlölet Magyarországon – idézi a Népszabadság a 2015-ös menekültválság társadalmi aspektusait vizsgáló Tárki-kutatást.

Az idegengyűlölők aránya nem akkor ugrott meg igazán először látványosan, amikor Koszovóból sokan érkeztek tavaly télen, hanem 2015 tavaszán, a kormány migrációellenes kampánya idején. Ekkoriban alig jöttek hozzánk bevándorlók, viszont számos plakát figyelmeztetett, hogy el akarják venni „a magyarok munkáját”.

A lakosság 2015 őszén volt a legkevésbé elutasító, holott magyar szempontból ekkor eszkalálódott a válság, és ekkor vált feltűnővé az országon átutazó migránsok jelenléte.

2016 januárjára azonban a társadalomban 53 százalékos többségbe kerültek az idegengyűlölők, az „idegenszeretet” eltűnt, miközben az országban gyakorlatilag nincsenek bevándorlók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.