BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemzetbiztonsági bizottság: nincs információ Magyarország terrorfenyegetettségéről

Nincs információ arról, hogy Magyarországon konkrét terrortámadást terveznének - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület részben zárt ülése után a sajtónak.

Molnár Zsolt ugyanakkor hozzátette: az a fenyegetés viszont hiteles, amely szerint egy dzsihadista szervezet Portugáliától Magyarországig terjedően akarja egész Európát félelemben tartani. Ezzel együtt a terrorkészültség, terrorveszélyeztettség nem változott.

A testület elnöke kitért arra is, hogy a hétvégén "komoly támadás" érte a kormányzati informatikai rendszereket, de - mint kiemelte - adatlopás, adatvesztés nem történt.

Molnár Zsolt arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Választási Irodánál február 23-án történt incidens ügyében még tart a nyomozás, de az már kiderült, hogy több büntetett előéletű ember is volt azok között, akik a szocialista Nyakó Istvánt akadályozták népszavazási kérdésének leadásakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.