BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsukták a volt román elnök testvérét korrupcióért

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Mircea Basescut.

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a constantai táblabíróság csütörtökön Mircea Basescut, Traian Basescu volt román államfő testvérét, akit befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2014-ben emelt vádat az akkor még tisztségben lévő államfő öccse ellen, aki állítólag egy hírhedt bűnszövetkezet vezetőjének, Sandu Anghelnek a családjától fogadott el negyedmillió euró kenőpénzt, hogy közbenjárjon a bíróságon Anghel vizsgálati fogságból való szabadon engedéséért vagy egy enyhébb büntetés kieszközléséért.

A romániai korrupcióellenes harcot kezdeményező Traian Basescu, aki a per során mindvégig azt hangoztatta, hogy bízik öccse ártatlanságában, ám az őt emiatt ért támadások ellenére nem volt hajlandó lemondani, kitöltötte kétszer ötéves elnöki mandátumát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.