BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iszlamista terrortámadást akadályoztak meg Németországban

Pokolgépes merényletet tervezett egy 27 éves német férfi.

Pokolgépes merényletet tervezett a Berlin közelében fekvő Eisenhüttenstadtban egy 27 éves német férfi, akit egy különleges rendőri egység bevetésével őrizetbe vettek - jelentette hírportálján a Der Tagesspiegel című német lap.

A berlini lap értesülése szerint a férfit régóta figyelték, és szerdán kora délután csaptak le rá eisenhüttenstadti otthonában. A hatóságok a férfit az ultrakonzervatív iszlám Németországban leginkább elterjedt irányzata, a szalafizmus hívei között tartják számon.

A gyanú szerint egy szögekkel megtöltött pokolgépet akart felrobbantani augusztus végén egy helyi szabadtéri rendezvényen - írta a Der Tagesspiegel.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság értesülése szerint a házkutatás során az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő propagandaanyagokat és egy zászlót is találtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.