BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz túlélőt találtak a romok alatt az olasz földrengés után

Eddig 241 halálos áldozata van a földrengésnek, 215 túlélőt mentettek ki a romok közül.

Némileg csökkentették az áldozatok eddig közölt számát, de a halottak aránya tovább emelkedhet - hangzott el az olasz polgári védelem operatív központjában tartott sajtótájékoztatón a földrengés kapcsán. Egyben azt is elmondták, hogy eddig 215 túlélőt emeltek ki a romok közül.

A korábbi 247-tel ellentétben a halottak eddigi létszáma 241. Közülük Amatrice városában 184 halottat találtak. Az áldozatok azonosítása folyamatban van.  A kórházba szállított sérültek száma 270, de ennél jóval többen sebesültek meg, csak nem szorultak kórházi ellátásra.

Hangsúlyozták, hogy jelenleg se ruhaneműre, se élelmiszerre nincsen szükség,  már több tonna élelmiszer érkezett a helyszínre. A polgári védelem felelősei elmondták, hogy a földrengés utáni első 24-48 órában a túlélők mentése, a hajléktalanná vált lakosok elszállásolása, valamint a földrengés sújtotta térség körülhatárolása és védelme volt az elsődleges feladat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.