BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem mennek el a fideszesek a Parlament rendkívüli ülésére

Rendkívüli ülést hívtak össze a népszavazás szabályai miatt, de a kormánypárt kihagyja, így nem lesz meg a határozatképesség.

A parlament Házbizottsága a Jobbik kezdeményezésére jövő hétfőre összehívta az Országgyűlés ülését, amelyen a Fidesz-KDNP nem biztosítja majd a határozatképességet, így a Ház nem tárgyalhat és szavazhat a levélben történő szavazás kiterjesztéséről szóló jobbikos javaslatról. 

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője a Házbizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatón diszkriminatívnak és a jogállamhoz méltatlannak nevezte, hogy a jelenlegi választójogi törvény különbséget tesz a voksolók között. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján politikailag aggályosnak nevezte, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna.

Az Országgyűlés idén júliusban - szintén ellenzéki kezdeményezésre - már tartott rendkívüli ülést, ami a kormánypártok távolmaradása miatt szintén határozatképtelen volt. Akkor Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselőként javasolta a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.