BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendőrök és NAV-osok razziáztak a vonatokon

Több mint ezer vonatot és több száz állomást ellenőriztek a hatóságok a vasúti biztonságot célzó nemzetközi rendőri akció keretében - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A rendőrség - a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. közreműködésével - 1146 alkalommal vonatokat, 723 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Ezalatt a hatóságok 8600 embert igazoltattak, 18 esetben volt szükség személyi szabadságot korlátozó intézkedésekre. Két embert lopás közben értek tetten, rongálás miatt szintén két, garázdaság miatt egy ember ellen intézkedtek. Ezen felül kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanújával négy, egyéb bűncselekmények miatt kilenc emberrel szemben intézkedtek.

A vasúti pályaudvarok, állomások és környezetük ellenőrzésekor kiemelt figyelmet fordítottak a csomagok és elhagyott csomagok ellenőrzésére, valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények kiszűrésére is - áll a rendőrségi közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.