BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulárazottak az árupiaci termékek?

A részvények vagy az árupiaci termékek olcsóbbak? – tette fel a kérdést a Visual Capitalist írása, amely a legnagyobb forgalmú árupiaci termékek 2017. első félévi ármozgásáról adott összefoglalót.

Az árupiacok mozgását az elmúlt években erős kilengések jellemezték, amelyek motorjai szélsőséges időjárási helyzetek, izgalmas erőforrás-felfedezések egyaránt lehettek. Ez az a terület, amely eseményekben igazán gazdag időszakot tudhat maga mögött. Szó sincs tehát arról, hogy unalmasak lennének az árupiacok, amikor az árak jellemzően csendesen olvadnak.

Az összefoglaló a friss mozgások mellett megnézte a hosszabb távú trendeket is, összehasonlítva ezt a részvénypiacok teljesítményével. A pénzügyi válság óta a legnagyobb tengerentúli részvények mozgását követő S&P 500 index 215,4 százalékkal emelkedett. Mindeközben a Goldman Sachs Commodity Index 31,2 százalékot esett. E trendeket egymás mellé téve az látszik, hogy az elmúlt 45 évben nem látott mélységbe süllyedt az árupiacok értékeltsége az értéktőzsdékkel szemben. Ebből a portál írása szerint akár az is következhet, hogy változásokat hozhat a közeljövő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.