BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni metrómerénylet: két újabb embert vettek őrizetbe

Két újabb embert vett őrizetbe a rendőrség a múlt heti londoni metrómerénylettel összefüggésben szerdán – közölték a brit hatóságok.

A merényletben a szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, de így is 30 utas könnyebben megsérült. A walesi Newport városában szerdán a terrorellenes törvény alapján őrizetbe vett férfiak egyike 48, a másik 30 éves. Ugyanebben a városban kedd este is őrizetbe vettek egy férfit.

A merénylettel összefüggésben szombaton két embert vettek őrizetbe. Egy 18 éves férfit a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában fogtak el.

A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metrószerelvényen. Nem sokkal később egy 21 éves férfit vettek őrizetbe a nyugat-londoni Hounslow városrészben, a Heathrow repülőtér közvetlen közelében.

https://www.vg.hu/kozelet/londoni-metromerenylet-orizetbe-vettek-egy-18-eves-ferfit-615623/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.