BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mexikó kiutasította az észak-koreai nagykövetet

Mexikó kiutasította az országból az észak-koreai nagykövetet. A dél-amerikai ország abszolút elutasítja Észak-Korea lépéseit, amelyek súlyos fenyegetést jelentenek a térségre és a világra egyaránt.

Nemkívánatos személynek nyilvánította csütörtökön a mexikói kormány Kim Hjong Gil észak-koreai nagykövetet a kommunista ország nukleáris fegyverkezése elleni tiltakozás részeként.

A mexikói elnöki hivatal által 2016. június 20-án készített képen Enrique Pena Nieto mexikói elnök (j) fogadja Kim Hjong Gil észak-koreai nagykövetet Mexikóvárosban. 2017. szeptember 7-én a mexikói kormány emkívánatos személynek nyilvánította Kim Hjong Gilt a kommunista ország nukleáris fegyverkezése ellen tiltakozás részeként. A kormány közleménye szerint Kim 72 órát kapott, hogy elhagyja az országot. Forrás: MTI

A kormány közleménye szerint Kim 72 órát kapott, hogy elhagyja az országot, Mexikó pedig „abszolúte elutasítja” Észak-Korea lépéseit, amelyek súlyos fenyegetést jelentenek a térségre és a világra egyaránt. Észak-Korea a múlt hét végén újabb, immár hatodik és minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantását hajtotta végre. Phenjan állítása szerint hidrogénbombával hajtottak végre sikeres kísérletet.

https://www.vg.hu/kozelet/eszak-korea-tuzijatekkal-unnepelte-robbantast-604899/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.