BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szintet lépett az észak-koreai válság

Ri Yong Ho, észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országának.

Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országának, így mostantól a légterükbe belépő, vagy az országhoz közel repülő amerikai harci gépeket akár le is lőhetik – írja az AFP.

RI Jong Ho, Észak-Korea külügyminisztere
Forrás: MTI

A politikus azután nyilatkozta ezt, hogy pénteken amerikai nehézbombázók repültek el Észak-Korea partjainál. A külügyminiszter szerint ez egyértelmű háborús üzenet, amivel megszerezték a jogot, hogy ellenlépéseket tegyenek. Hangsúlyozta: a világnak észben kell tartania, hogy Amerika üzent hadat először Észak-Koreának. Dana White, a Pentagon szóvivője a pénteki akció után úgy nyilatkozott, a berepüléssel csupán azt akarták demonstrálni, hogy komolyan veszik Észak-Koreai fenyegetését.

Trump múlt héten az ENSZ-ben arról beszélt: az Egyesült Államok megvédi magát és szövetségeseit, így ha kell, akkor teljesen elpusztítják Észak-Koreát. Kim Dzsongun erre azt válaszolta, az amerikai elnök válogassa meg a szavait, amikor a világ előtt beszél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.