BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pentagon: Észak-Korea ballisztikus rakétát lőhetett ki

A Pentagon vélekedése szerint Észak-Korea helyi idő szerint szerdán a kora reggeli órákban lőtt ki egy ballisztikus rakétát, ami tovább növelheti a feszültséget Phenjan és Washington között – közölte a Financial Times.

A rakéta kilövésről először a Yonhap hírügynökség adott jelentést, majd a hírt a dél-koreai vezérkar is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint a rakéta röppályáját elemzik. A hírt a Reuters hírügynökségnek két amerikai kormányzati forrás is megerősítette.

A Pentagon kimutatta, hogy valószínűleg rakétát indítottak Észak-Koreából, a helyzet felmérése folyamatban van és további részletekről, majd azok birtokában fogunk szolgálni – mondta Robert Manning ezredes, a Pentagon szóvivője a hírügynökségnek.

A legnagyobb japán műsorszóró társaság, az NKH pedig az ország védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a rakéta valószínűleg Japán exkluzív gazdasági övezetében találhatott célba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.