BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump újabb szankciókkal sújtaná Észak-Koreát

További szankciókat léptetnek életbe Észak-Korea ellen, miután újabb interkontinentális ballisztikus rakétával hajtott végre kísérletet, és nukleáris fegyverei képesek lehetnek elérni az Egyesült Államok szárazföldi területét – jelentette be Donald Trump amerikai elnök, miután tárgyalt kínai kollégájával.

„Épp most beszéltem Hszi Csin-ping kínai elnökkel az észak-koreai provokációk ügyében. További súlyos szankciókat rendelünk el ma Észak-Korea ellen. Kezelni fogjuk a helyzetet” – írta az elnök Twitter-üzenetében, de közelebbit nem árult el a várható büntető intézkedésekről.

Donald Trump amerikai elnök
Forrás: AFP

Kína rendíthetetlen célja a Koreai-félsziget atomfegyvermentesítése, a nemzetközi atomsorompó-rendszer fenntartása és Északkelet-Ázsia békéjének és stabilitásának a megőrzése – mondta a szerdai telefonbeszélgetésben a kínai elnök.

A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint Hi Csin-Ping közölte, hogy érintkezésben marad az Egyesült Államokkal és más érintett felekkel, és közösen viszik a nukleáris kérdést a párbeszédek és tárgyalások útján történő békés megoldás felé.

A kínai hírügynökségi jelentés szerint Trump kijelentette, hogy Washington nagyra értékeli Kína fontos szerepét az atomkérdés megoldásában, kommunikálni és egyeztetni kíván Kínával a kérdés megoldása érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.