BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kazahsztántól is kikapott a magyar fociválogatott

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában. Egy éven belül Andorra és Luxemburg után Kazahsztán is túl erősnek bizonyult.

A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek,

majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3–1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott.

A kazahok 2016 júniusa (Kínát verték 1–0-ra) után nyertek újra mérkőzést. Három gólt 2010 óta kétszer szereztek: mindkétszer Kirgizisztán ellen.

Szalai Ádám és a kazah Baktijar Zajnutgyinov a Magyarország–Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkőzésen
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Leekens a meccs után a szerencséről (is) beszélt az M4 Sportnak. „Nem vagyok boldog” – fogalmazott a mérkőzést követően a szövetségi kapitány, aki elmondta, hogy nem jó a magyar tudása, de értette, amit a közönség skandál.

A végén nem érdemeltük volna meg a 3–3-at

– nyugtázta az eredményt Leekens.

A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.