BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elrendelték a Viking kapitányának letartóztatását

A Hableány az ütközés után hét másodperc alatt el elsüllyedt Budapesten a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval.

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte Jurij. C. letartóztatását, ez augusztus 31-ig szól – mondta Tóth M. Gábor, a Viking Sigyn kapitányának ügyvédje, aki fellebbezett a döntés ellen. A HVG azt írja, hogy az ügyvéd enyhébb kényszerintézkedést javasolt. Óvadékról a bíróságnak kellett volna rendelkeznie, ez most nem hangzott el.

Jurij C. legutóbb 15 milliós óvadék ellenében kerülhetett bűnügyi őrizetbe, ez a pénz visszajár.

Forrás: MTI/ Szigetváry Zsolt

Az ügyvéd elmondta:

a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélyére hivatkozva rendelte el védence letartóztatását 30 napra.

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.