BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárdot különít el a főváros a veszélyhelyzet miatti többletkiadásokra

Veszélyhelyzet idején – törvényi rendelkezés értelmében – a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

Egymilliárd forint elkülönítéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester kedden a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet többletkiadásai fedezetének biztosítására.

A budapest.hu oldalon közzétett határozat szerint

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a fővárosi önkormányzatnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál jelentkező többletkiadások fedezetére egymilliárd forintot különítenek el a veszélyhelyzet miatt.

Karácsony Gergely
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Veszélyhelyzet idején – törvényi rendelkezés értelmében – a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

A Fővárosi Közgyűlés frakcióinak vezetői szerint a jogszabályoknak megfelelő, hogy Karácsony Gergely főpolgármester gyakorolja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.