BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Agrárszakképzőiskolák felelőtlen gazdálkodását állapította meg az ÁSZ

A hivatal megállapította, hogy 2016-2017-ben az ellenőrzött szakképző iskolák pénzügyi és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű.

Nem biztosították a közpénzekkel felelős gazdálkodást a putnoki, a hajdúböszörményi, a kiskunfélegyházi és a kétegyházai agrárszakképző iskolák 2016-2017-ben, az iskolák vezetői nem alakították ki a korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító integritáskontrollokat – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az ÁSZ

  • a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola,
  • a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium,
  • a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
  • és a Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
  • működését ellenőrizte.

    Fotó: MW

    Megállapították, hogy 2016-2017-ben az ellenőrzött szakképző iskolák belső kontrollrendszere, pénzügyi és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, ezáltal nem biztosította a felelős gazdálkodást. A Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vagyongazdálkodása 2017-ben már szabályszerű volt.

    A számvevőszék a négy jelentésben összesen 53 javaslatot tett az agrárszakképző intézmények vezetőinek a szabálytalanságok kijavítása érdekében.

    A megállapítások és javaslatok alapján a szakképző iskolák igazgatóinak 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.