BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irán elfogatóparancsot adott ki Trump ellen

Irán elfogatóparancsot adott ki Trump ellen, és az Interpol segítségét kérte az elnök kézre kerítéséhez.

Donald Trump amerikai elnök és több mint harminc másik személy ellen elfogatóparancsot adtak ki Kászem Szulejmáni iráni tábornok meggyilkolása miatt – írja a Daily Star.

Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Washington még januárban légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen. Kászem Szulejmáni konvoját a Bagdadi Nemzetközi Repülőtérről távozva érte légicsapás. Ali Alkaszimer, a teheráni ügyész elmondta, hogy az Egyesült Államok elnökét és több mint harminc embert

gyilkossággal és terrorizmussal vádolják a nemzetközi repülőtéren elkövetett támadások miatt

– írja az ISNA hírügynökség. Az ügyész az elnök kivételével nem említette név szerint a többi vádlottat, de hangsúlyozta, hogy Irán nem hagy fel az eljárással Trump ellen azt követően sem, hogy lejár az elnök hivatali ideje. Irán az Interpoltól vörös körözés kért, amely a legmagasabb szinten kiadható elfogatóparancs.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.