BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokszor az angol egészségügyi dolgozóknak sincs védőfelszerelésük

A nővérek a koronavírusos osztályon nem mindig hordanak maszkot. 

A koronavírus-járvány miatt ellenőrizték a Nemzeti Egészségügyi Szolgáltató (NHS) kórházainak személyzetét Nagy-Britanniában. Az ellenőrzések során megállapították: az East Kent Hospitals University intézményében például számos esetben nem hordtak a nővérek maszkot, illetve nem fertőtlenítették a kezüket – írja az Independent.

Az egészségügyi és szociális ellátását felügyelő szervezet (CQC) ellenőrei az egyetemi kórházában kétszer annyi fertőzöttet találtak, mint az ország más egészségügyi intézményeiben. Augusztusban Ashfordban is ellenőrizést tartottak, és a város kórházáról megállapították, hogy nem minden munkatárs kapott képzést az egyéni védőeszközök viseléséről. A kórház munkatársai elmondták, hogy

a nővérek a koronavírusos osztályon nem is mindig hordták a maszkot.

Fotó: AFP

Jelentésében az ellenőrök elmondták, hogy az egyetemi kórházban hat alakalommal is azt látták, hogy egy idősebb nővérnek kellett figyelmeztetnie a kollégáit amiatt, hogy a szájukat és az orrukat is takarják el a maszkkal. A jelentés arra is kitért, hogy a

Covid-19-ben szenvedő betegek nem viseltek arcmaszkot sem a klinika területein, sem szabad mozgás közben. A kórház koronavírusos osztályának munkatársai elmondták, sok esetben az egészségügyi dolgozók nem is férnek hozzá az arcvédő felszerelésekhez.

A CQC főellenőre, Ted Baker elmondta: „rendkívül kiábrándító” azt megállapítani, hogy hiába figyelmeztették a kórházat, az egészségügyi dolgozók nem tettek meg mindent a fertőzés elleni védekezés érekében.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 532 779, és 42 535-en haltak meg koronavírusban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.