BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A britek nemsokára megkezdik a tömeges gyorstesztelést

Boris Johnson szerint Nagy-Britanniában több millió hazai gyártású, olcsó, megbízható és percek alatt eredményt mutató gyorsteszt alkalmazására van „azonnali kilátás”.

Nagy-Britanniában nagyon rövid időn belül megkezdődhet a koronavírus-gyorstesztek tömeges alkalmazása – közölte hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson, aki az alsóház képviselőit tájékoztatta az e héten életbe lépő, részleteiben hivatalosan már a hétvégén ismertetett szigorítási intézkedésekről, felszólalásában kijelentette:

Nagy-Britanniában több millió hazai gyártású, olcsó, megbízható és percek alatt eredményt mutató gyorsteszt alkalmazására van „azonnali kilátás”.

Fotó: AFP/Tolga Akmen

A kormányfő hozzátette, hogy a logisztikai feladatok ellátásába a hadsereg is bekapcsolódik, a program napokon belül megkezdődik, és reális esély van arra, hogy a jövő év első negyedére meglesz a koronavírus elleni oltóanyag is.

Johnson kijelentette: meggyőződése, hogy e technikai vívmányok lehetővé teszik a vírus legyőzését jövő tavaszra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.