BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felgyorsítják a hazai védőoltások beadását

Eddig 134 554 embert oltottak be, közülük 4030-an már megkapták a második védőoltást is.

Jelentős előrelépésnek nevezte az AstraZeneca és Szputnyik V. vakcina engedélyezését az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília azt mondta, fontos, hogy

meggyorsítsák a védőoltások beadását, mert a jelenlegi, kedvezőbb járványügyi helyzetet csak így lehet fenntartani.

Hozzátette, hogy az eddig érkezett oltóanyag nem elegendő, hiszen az öt alkalommal szállított Pfizer és az egyszer érkezett Moderna vakcina 165 ezer ember oltását teszi lehetővé.

Eddig 134 554 embert oltottak be, közülük 4030-an már megkapták a második védőoltást is.

A két új vakcinát csak azután adhatják be, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma minden gyártási tételt megvizsgált – közölte.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 145 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta már 20 618 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.

A maszkviseléssel kapcsolatos szerdai intézkedések közül 127 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt:

27 embert figyelmeztettek, 46 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 54 feljelentést tettek a rendőrök.

Emellett

tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken négy emberrel, üzletekben és bevásárlóközpontokban 14 emberrel szemben léptek fel szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt

– tette hozzá Kiss Róbert.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 751 rendőri intézkedésre volt szükség. Ezek közül 201 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 550 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.