BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős védelmet nyújt a Johnson & Johnson egydózisú vakcinája

Jelentős védelmet ad az új típusú koronavírus ellen a J&J egydózisú oltása – derült ki a vállalat vizsgálataiból.

Jelentős védelmet nyújt az új típusú koronavírus ellen a Johnson & Johnson egydózisú oltása; az amerikai multinacionális egészségügyi vállalat pénteki tájékoztatása szerint a vakcina összességében 66 százalékos védelmet nyújtott a Covid-19 betegség mérsékelt és súlyos formáinak, és 85 százalékost a legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen az Egyesült Államokban és hét másik országban végzett teszteken.

Az oltás 72 százalékos védelmet nyújtott a mérsékelt és súlyos megbetegedések esetében az amerikai tesztek során

- írja a vállalat.

Fotó: Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto

A védelem mértéke a mérsékelt és súlyos Covid-19 fertőzések ellen 72 százalékos volt az Egyesült Államokban, míg 66 százalékot mértek Dél-Amerikában és 57 százalékot a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Még január elején hallhattunk először a Johnson & Johnson egydózisú oltásáról. A nyugati országokban jelenleg engedélyezett vakcinák két dózis beadását igénylik, azonban az új oltóanyaga már egy adag után védhet a koronavírus ellen.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.