BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A regisztrált idősek több mint felét már beoltották

A cél, hogy a lakosságot mielőbb átoltsák.

A regisztrált időseknek már több mint a fele megkapta a védőoltást – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a pénteki online sajtótájékoztatón.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, hogy a járvány harmadik hulláma meredeken felszálló ágban van, a brit vírusvariáció gyorsan és könnyen terjed. Jelenleg 10 264 embert ápolnak kórházban és 1174-en vannak lélegeztetőgépen.

Ismertette: már 1 478 000-en kaptak védőoltást, közülük 444 451-en a második oltáson is túl vannak. A cél, hogy a lakosságot mielőbb átoltsák

– mondta.

Kitért arra is, hogy az Európai Gyógyszerügynökség közleménye szerint az AstraZeneca oltóanyaga nem növeli a vérrögképződés kockázatát, a vakcinával Magyarországon már több százezer embert oltottak be. Az oltás utáni nemkívánatos eseményeket az NNK és a gyógyszerészeti hatóság is kivizsgálja – tette hozzá.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Fellépnek a gyűlések szervezőivel szemben

A rendőrség továbbra is érvényt szerez a hatályos jogszabályoknak, vagyis fellép a korlátozások megszegői, a gyűlések szervezői és résztvevői ellen – jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gál Kristóf közölte:

a rendőrség információi szerint a közelgő hétvégén magánszemélyek ismét gyűlésre hívják az embereket, nemcsak a főváros területén, hanem országszerte.

Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a járványhelyzetben a csoportosulással a résztvevők veszélynek teszik ki a saját egészségüket és másokét is.

A rendőrség ezért mindenkit arra kér, tartsa be a gyűlések tilalmára vonatkozó rendelkezéseket – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.