BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havas eső és kisebb hózápor várható

A napsütéses tavaszi időjárás még várat magára.

Eleinte a középső és déli országrészben szórványosan, másutt elvétve számítani lehet hózáporra, néhol havas eső záporra, majd szombat éjszaka egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, az ország nagyobb részén kiderül az ég – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap kezdetben alapvetően napos idő várható, a déli óráktól azonban északnyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet.

Fotó: Shutterstock

Délutántól elsősorban a Kisalföldön, az esti óráktól hazánk északnyugati felén több helyütt előfordul hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap késő estétől kezd erősödni az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul. Az Északi-völgyekben, homokhátságokon, a Dunántúl szélcsendes részein ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.