BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: a magyar külpolitika két lábbal áll a földön

A kormány gépe több tízezer adag oltóanyag második komponensét hozza Oroszországból. Az Egyesült Államokból pedig gázszállítmány érkezik az országba.

Keletről az emberek életének megvédéséhez szükséges vakcinaszállítmány, nyugatról pedig az ipar működtetéséhez szükséges gázszállítmány érkezik Magyarországra – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2021. március 23., kedd. A patrióta külpolitika mai mérlege:

- Keletről a magyar emberek életének megvédéséhez...

Közzétette: Szijjártó Péter2021. március 23., kedd

Szijjártó Péter a bejegyzésében kifejtette, míg a kormány cargo gépe kedd este 180 ezer adag oltóanyag második komponensét hozza Budapestre Oroszországból, addig az Egyesült Államokból 90 millió köbméternyi cseppfolyósított gázszállítmány fut be Magyarország számára a krk-i LNG-terminálra a Patris nevű szállítóhajóval.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„Ma tehát a keletről beérkezett oltóanyagok mennyisége eléri az 1 776 000 adagot, az energiaellátás tekintetében pedig hetven év után kimondhatjuk: folyamatos a nyugati gázszállítás Magyarországra.

Legyen szó az egészségügyi védekezésről vagy az energiaellátás biztonságáról, a magyar külpolitika két lábbal áll a földön” – emelte ki Szijjártó Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.