BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb előrelépés: már 12 éves kor fölött is hatékony a Pfizer-vakcina

A Pfizer vakcinája 100 százalékos hatékonyságot mutatott a 12-15 éves korosztály körében.

A Pfizer a kínai gyártókat leszámítva elsőként indított klinikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Covid–19 elleni védőoltása hatékony és biztonságos-e gyermekek számára – tájékoztatott az Index.

Ráadásul a kutatások eredményei – ahogy arról a vizsgálatok korábbi fázisában a Világgazdaság is írt – több mint biztatóak.

Az amerikai gyártó oltóanyaga a 12-15 éves korosztályban 100 százalékos hatékonyságot mutatott a publikált eredmények szerint.

Az eredmények napvilágra kerülésével szinte egy időben a Pfizer már be is nyújtotta az amerikai hatóságoknál az oltóanyag engedélyezésére való kérelmet az említett korosztályban.

Fotó: Juan Carlos Lucas / NurPhoto / AFP

A vakcinát jelenleg 16 éves kor fölött használhatják, ez bővülne ki további négy évvel. A hatóság várhatóan megadja a kiterjesztésre vonatkozó engedélyt.

A gyártó már az eddigi alsó korhatárral is riválisai előtt járt.

A fiatalok oltása kulcsfontosságú lehet az iskolák újranyitásában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.