BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hamász ismét rakétaesőt zúdított Izraelre

Súlyos sebesülés is történt az újabb rakétatámadásban.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

Hamas has unleashed so many Rockets never seen before in History such scenes. Their objective to burn Tel Aviv. pic.twitter.com/XWWujd5dJF

— #𝕎𝕒𝕣 ℍ𝕠𝕣𝕚𝕫𝕠𝕟 (@WarHorizon) May 11, 2021

A vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái befogták a rakéták túlnyomó többségét, számos robbanást lehetett hallani a térségben, de a Tel-Avivtól délre található Holonban füstöt észleltek valószínűleg egy lövedék becsapódása nyomán – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Sending a big hug to all of the Israelis running to bomb shelters right now.

We are with you and will continue to protect all of our citizens.

📽️ Tel Aviv under Hamas rocket fire pic.twitter.com/5rcDInfltJ

— Israel ישראל (@Israel) May 11, 2021

Fotó: MAHMUD HAMS / AFP

A 12-es kereskedelmi TV portálja szerint súlyos sebesülés is történt Holonban. Az egyik felvételen az is látszik, ahogy becsapódik egy rakéta.

Bus hit by rocket fired from Gaza in Israeli city of Holon near Tel Aviv. #Hamas in action against #israel. #Gaza pic.twitter.com/Lp1n2qkZPR

— Malik Ali Raza (@MalikAliiRaza) May 11, 2021

Hétfőn több mint 150 rakétát lőttek ki palesztin fegyveres csoportok Izraelre a Gázai övezetből. Többtucatnyit elfogtak a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái, de a kölcsönös rakétatámadások tovább folytatódtak a felek között. Az övezetet irányító iszlamista Hamász katonai szárnya közzétett egy videófelvételt, amelyen harcosaik láthatók rakéták és indítóállások mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.