BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Facebook már elkezdte cenzúrázni a tálibokat

Külön stáb alakult a tálibok közösségi média jelenlétének megfigyelésére.

Afgán anyanyelvűekből álló csapat monitorozza a tálibok Facebook-aktivitását – írja a Business Insider. A stáb letilthatja az olyan tartalmakat, amely a tevékenységüket méltatja.

A közösségi médiát élesen bírálták, amiért ezt nem tette meg korábban és platformot szolgáltatott a gyűlöletkeltésnek és a terrorizmus szerveződésének.

Fotó: Shutterstock

A tartalom moderátor csapat figyelemmel kíséri és eltávolítja a tálibokkal kapcsolatos bejegyzéseket, képeket, videókat és egyéb tartalmakat.

Sokan ezt a módszert is kritizálják, hiszen olyan embereket is kizárhatnak a kommunikációból, akiknek segítségre lenne szükségük.

A közösségi média cégeinek dönteniük kell, engedik-e az iszlamista szervezet megjelenését platformjaikon. A Facebook mellet a Twitternek és a YouTube-nak is színt kell vallani.

A társaság ugyanakkor közölte azt is, hogy nem ők döntenek a különböző kormányok elismeréséről, a kérdésben a nemzetközi közösséget követik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.