BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dr. Hans Henri P. Kluge a magyarországi járványhelyzetet súlyosnak nevezte

Kitüntette a Semmelweis Egyetem a WHO európai regionális igazgatóját.

Magyarországra látogatott tegnap Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója, akit a Semmelweis Egyetem Doctor Honoris Causa címmel tüntetett ki. Kluge a hazai járványhelyzetet súlyosnak nevezte, és hangsúlyozta, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy lépéseket tegyen a Covid-19 terjedésének lassításáért.

A WHO Európai Régiója ismét a Covid-19 világjárvány epicentrumában van. Kluge arra figyelmeztetett, hogy a döntéshozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és az egyéneknek egyaránt mindent meg kell tenniük a megelőző intézkedések bevezetése, a fertőzés kockázatának csökkentése és az életek megmentése érdekében. Meglátása szerint a világjárvány a családdal, a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolatok fontosságára tanított bennünket.

Fotó: AYTUG CAN SENCAR / AFP

Dr. Kluge a Semmelweis Egyetem meghívására érkezett, ahol november 19-én ünnepélyes keretek között Doctor Honoris Causa címmel tüntették ki. Az ünnepségen így nyilatkozott: 

Köszönöm a megtiszteltetést. Ezt a WHO Európai Régióban végzett munkájának elismeréseként fogom fel – és bátorításként arra, hogy folytassuk ugyanezt az utat, és bizonyítékokon alapuló intézkedésekkel küzdjünk az egészséget fenyegető veszély ellen olyan élvonalbeli tudósokkal, oktatási szakemberekkel és a kutatóintézetekkel való partnerségek révén, mint amilyen az Önöké. 

A látogatás arra is alkalmat adott, hogy Dr. Kluge találkozzon magyar kollégáival, hogy megvitassák a jövőbeli együttműködés lehetőségeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.