BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fertőzési rekord dőlt meg az Egyesült Királyságban

Az elmúlt 24 órában országszerte 106 122 új koronavírusos megbetegedést szűrtek ki.

A tömeges szűrések tavaly nyári kezdete óta most először azonosítottak százezernél több koronavírus-fertőződést egy nap alatt az Egyesült Királyságban. A brit egészségügyi minisztérium szerdai beszámolója szerint ugyanakkor továbbra is csökken a halálozások száma, a kórházi kezelést igénylő megbetegedéseké pedig gyakorlatilag stagnál.

Fotó: Tolga Akmen

A szaktárca este ismertetett adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 106 122 új koronavírus-fertőződést szűrtek ki. Ez eddig a legmagasabb, tesztekkel igazolt napi fertőződési szám, bár szakértők visszamenőleges modellszámításai szerint tavaly tavasszal, a járvány elhatalmasodásának idején – amikor még igen szűkös volt a tesztelési kapacitás – valószínűleg szintén meghaladta a százezret a napi fertőződések száma.

A minisztérium ismertetése szerint szerdán 140-en, a szerda este zárult hét napban 783-an haltak meg országszerte Covid-19 betegségben. A halálozások heti száma 22-vel, 2,7 százalékkal volt kevesebb, mint a megelőző egy hétben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.