BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin a Szovjetunió bukását sajnálja, amikor taxisofőrnek kényszerült

Az orosz elnök kijelentése tovább fűtheti az Ukrajnával való konfliktust.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy hétvégén megjelent dokumentumfilmben a Szovjetunió bukásáról elmélkedett, amelyet a történelmi Oroszország összeomlásának nevezett. A helyzet általa vélt negatív következményeit személyes példáján keresztül szemléltette. Elárulta, hogy abban az időszakban, a 

'90-es évek elején taxisofőrnek állt, mert nem volt elég a jövedelme a megélhetéshez 

– írja a BBC.

Putyin szerint az ő története nem volt egyedülálló, és sok orosz család élete változott meg a Szovjetunió felbomlása miatt, amelyre tragédiaként tekint.

Fotó: Sputnik via AFP

Szakértők szerint 

az orosz elnök kijelentése tovább fűtheti az Ukrajnával való konfliktust.

Oroszország több mint 90 ezer katonát toborzott a közös határra, az ukránok attól tartanak, hogy inváziót terveznek ellenük, míg ezt az oroszok határozottan visszautasították és provokációnak titulálták. Azt közölték, hogy az orosz katonai erők mozgása az ország felségterületén senkiből sem válthat ki aggodalmat, ez senki számára sem jelent fenyegetést.

Putyin sofőr karrierjéről még annyit lehet tudni, hogy ráérzett a piaci résre, mert akkoriban még nem volt kiépült taxiszolgáltatás az országban. Magánszemélyeket szállított, és állítása szerint nagyon szüksége volt a pénzre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.