BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pár ezer forintért repülhetünk Európa számos pontjára

A kontinens országai már a járványügyi korlátozások feloldását tervezik a gazdaság újjáélesztése érdekében.

Míg korábban az omikron variáns rendkívül gyors terjedése miatt az ünnepek előtt sorra törölték a járataikat a légitársaságok, számos európai ország már a járványügyi korlátozások feloldását tervezik, igaz még mindig kiugróan magas napi koronavírus-esetszámokat regisztrálnak a kontinensen.  

A francia kormány február elejétől már lazítana az otthoni munkavégzésre vonatkozó szabályokon, már életbe lépett oltási igazolvány a koronavírus ellen beoltottak számára,  így az igazolvánnyal rendelkezők hamarosan ismét mehetnek például éjszakai szórakozóhelyekre, étterembe vagy moziba. 

Közvetlen járattal 10 ezer forinttól már el lehet utazni Budapestről Párizsba, Marseille-be 19 ezer forintért, a távolabbi Nizzába 34 ezer forintért el lehet jutni

– derül ki a Skyscanner utazásszervező adataiból.  

A legolcsóbb utazási célpontok közé tartozik Olaszország: 

Milánóba 5 ezer, Nápolyba 9 ezer, Rómába 12 ezer forintért már el lehet repülni közvetlenül Budapestről a közismert fapados járatokkal.

Az országban oltottságtól függetlenül, az összes EU-s tagállamból, így a Magyarországról érkezőknek is kötelezővé válik a negatív teszteredmény felmutatása az Olaszországba történő belépéshez. Aki pedig síelni akar Olaszországban, annak felelősségbiztosítási kiegészítést kell kötnie, mert az olasz síterepeken január 1-től bevezették a síelők számára kötelező felelősségbiztosítást.

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Királyságban megszüntették a maszkviselési kötelezettséget és az oltási igazolást sem kell felmutatni az angliai intézményekbe való belépéskor. Ugyancsak megszűnt a maszkviselési kötelezettség a közösségi intézményekben, köztük a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban is.

Londonba 23 ezer forint körül már el lehet jutni, Manchesterbe már a legolcsóbb jegy 14 ezer forintba kerül a magyar fővárosból.

Skóciában, Walesben és Észak-Írországban az angliainál is szigorúbb intézkedések voltak érvényben, de a helyi kormányok az utóbbi napokban szintén sorra jelentik be a korlátozások, előírások visszavonását vagy jelentős enyhítését. 

Az emelkedő járványügyi adatok ellenére enyhített a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon a holland kormány: a hetek óta tartó lezárások után, a kávézók, éttermek, bárok, mozik, múzeumok, sportstadionok újranyithatnak, és fogadhatnak koronavírus-igazolvánnyal rendelkező vendégeket. A vendéglátó egységeknek este 10-kor be kell zárniuk, a stadionok pedig befogadó kapacitásuk csak egyharmadát használhatják ki. 

Koppenhágába átszállással lehet a legolcsóbban eljutni: 22 ezer forintért lehet elutazni Budapestről, egy átszállással Litvániából. 

Az Eurowings a turizmus fellendülésére készül

A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings idén erőteljes fellendülésre számít, és a következő 12 hónapban mintegy 750 új alkalmazottat – pilótát és légiutas-kísérőt – tervez tervez felvenni. 2021-ben a légitársaság azon kevesek egyike volt, akik alkalmazottakat vettek fel, akik közül sokan a Lufthansa csoport repülési tevékenységeiből érkeztek. „A Eurowings a jelenlegi omikron hullám ellenére erős utazási szezonra készül” – közölte a légitársaság. Az Eurowings munkaerő-állománya a koronavírus-járvány előtti körülbelül 3350-ről egy évvel korábbira körülbelül 2500-ra csökkent. A német rivális, a Condor szintén növeli a személyzetét, és 150 új légiutas-kísérőt és 180 új pilóta felvételét tervezi.

Csökkentette veszteségét, emelné jegyárait a Ryanair

Nyárig a járvány alapvetően befolyásolja a Ryanair működését, a főszezonra viszont kitisztulhat az ég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.