BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb 32 koronavírus-fertőzöttet találtak a pekingi olimpián

A téli olimpia pénteken kezdődik.

Kedden 32 akkreditált személy adott pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén – jelentették be szerdán reggel a szervezők.

A kínai fővárosba érkezőket már a repülőtéren tesztelik, majd minden nap legalább egy PCR-teszten át kell esni, csak akkor hagyható el a szállás. Aki pozitív mintát ad, azt a teszteredmény után hamar még egyszer ellenőrzik. Ha az a teszt is pozitív, akkor karantén vár rá, ha pedig negatív, akkor következhet a harmadik PCR-teszt is, és ettől függ, hogy elkülönítik-e a többiektől vagy mehet a buborékrendszerbe.

Az elmúlt hat napban 175 hivatalos személy produkált pozitív Covid-tesztet.

A pekingi szervezők kézben tartják a járványhelyzetet

Bár egyre több pozitív koronavírus-tesztről érkeznek hírek, a pekingi téli olimpia szervezői szerint ellenőrizhető tartományon belül van a jelenlegi járványhelyzet az ötkarikás játékok helyszínein a kínai olimpiai járványmegelőzési és -ellenőrzési hivatal keddi közleménye alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.